Een zeer geslaagde finale Henegouws schoolschaken in het Instituut Albert I in Edingen.

Voor een eerste organisatie : 52 deelnemers !

De organisator Frédéric Duquène samen met collega’s van het Instituut Albert I, ouders van de Oudersvereniging, spelers van het Edings Schaakbord/VPTD Geraardsbergen (Willy Lefebvre, Lucien en Willy Deschuyteneer), leden van de raad van bestuur van de Fédération Echiquéenne Francophone de Belgique (Laurent Wery et Frédéric Biélik) zorgde ervoor dat het toernooi in een uitstekende sfeer verliep en dat iedereen dik tevreden was. Geen enkel incident tijdens de arbitrage van Laurent Wery. De pannekoeken waren zeer lekker ! De provincie Henegouwen en de stad Edingen gaven een beloning aan elke deelnemer. De prijsuitreiking werd door de aanwezigheid van volksvertegenwoordiger-senator François Desquesnes opgeluisterd.

In de categorie secundair onderwijs : 24 deelnemers. De 6 ploegen van de Ursulines van Bergen konden zich onder elkaar voorbereiden voor de regionale finale van 12 maart in Luik.
Ursulines 1 ( met Mathias Beaupré, Ryan Hauben, Clément Mayer en Stanis De Crucq) won zoals verwacht.

Ploeg Punten Partijen

Ursulines 1 6.5/7 23.5/28
Ursulines 2 4/7.5 18/28
Ursulines 3 4/7 14.5/28
Ursulines 5 3.5/7 12/28
Ursulines 4 2/7 11.5/28
Ursulines 6 0.5/7 4.5/28

In de categorie lager onderwijs : 28 deelnemers met liefst 19 beginnelingen uit Edingen en met een schaakster buiten wedstrijd Karina Gulieva, Oost-Vlaamse kampioene -10 jaar. Karina scoorde een indrukwekkend 6,5 op 7. Laten we ook de aanwezigheid aanstippen van Louise Vanderstappen, Belgische Kampioene -10 jaar. Louise speelde enkele vriendschappelijke partijen tegen zeer onder de indruk zijnde toeschouwers.