Zoals eerder aangekondigd was het Edings Schaakbord aanwezig op de opendeurdag van het Instituut Albert 1er op zaterdag 9 mei 2015. De informaticahulpmiddelen ter ondersteuning van de schaaklessen, lessen waarvoor de “Stappenmethode” wordt gevolgd, werden aan de ouders en kinderen van 10 tot 12 uur voorgesteld. Ouders en kinderen toonden zich ten zeerste geïnteresseerd.

Foto van de opendeurdag :
De tweelingen Aurian en Nathan, kleinzonen van Willy Deschuyteneer, volgen aandachtig een schaakles op computer.

Op vrijdag 15 mei had het Edings Schaakbord het genoegen en de eer de familie Vanderstappen te mogen ontvangen : moeder Veerle, de Belgische kampioene 2015 (meisjes – 10 jaar) Louise en haar zuster Celien. Beide zusters aarzelden niet om zich met twee volwassenen van de club te meten. Ze komen terug voor de revanche op vrijdag 29 mei (ondertussen gaan ze naar het Open van Fourmies).

Maar de club is uiteraard open op vrijdag 22 mei vanaf 19.30 uur.

Gelieve nog te noteren dat komende zaterdag 23 mei, onze buren van de club De Zwarte Dame Halle twee toernooien inrichten : een toernooi voor jongeren, en een apart toernooi voor volwassenen per groep volgens elo.
Die toernooien zijn een uitstekende gelegenheid om zich met jongeren en volwassenen van zijn niveau te meten.

Zie

http://www.schaakkringdezwartedame.be/

Klik bovenaan op de rubriek “DZD tornooi”.